VMT Plastic tähtää vastuullisesti kohti turvallisempaa ja taloudellisempaa arkea

Luontoa ja työaikaa säästäviä investointeja, panostusta kierrätettyihin raaka-aineisiin sekä oman toiminnan jatkuvaa tarkastelua ja uudistamista – tätä ja paljon muutakin on vastuullisuus VMT Plasticilla. Nyt kun maailmantalous näyttää hieman hiipumisen merkkejä, sovitellaan VMT Plasticilla jalkaa kaasupolkimelle omiin vahvuuksiin ja arvoihin nojaten.

”Tämä on hyvä hetki kehittää toimintaa ja ottaa askeleita eteenpäin, jotta ollaan näkymien kirkastuessa kovemmassa iskussa kuin muut. Suunnitteilla olevat investoinnit tulevat osaltaan laajentamaan palvelukattaustamme ja parantamaan tehokkuuttamme”, toteaa VMT Plasticin tuotantopäällikkö Erkki-Jussi Lahtinen.

Kolme ihmistä neuvotteluhuoneessa. Pöydällä kannettavia tietokoneita ja he tarkastelvat yhdessä teknistä piirrosta suurelta näytöltä.

Kiertotalouden asialla

VMT Plastic haluaa olla vastuullinen muovituotteiden tuottaja ja tuokin omalla tekemisellään kiertotaloutta näkyvämmin esille jatkuvasti. VMT Plastic tarjoaakin asiakkailleen aina mahdollisuutta kierrätysraaka-aineen hyödyntämiseen.

”Jos asiakas haluaa kehittää tuotettaan ja toimintaansa vastuullisuusnäkökulmasta, yritämme tietysti omalla panoksellamme vaikuttaa esimerkiksi hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tähtäämme tähän tietysti myös omassa toiminnassamme”, kertoo Lahtinen.

Kierrätysraaka-aineen hyödyntämisessä voidaan toisinaan törmätä haasteisiin esimerkiksi materiaalin riittävyyden kanssa, mutta VMT Plastic ponnistelee näiden haasteiden selättämiseksi. Lahtisen mukaan yritys on valmis tukemaan asiakasta tarvittaessa vaikkapa testaamalla ja kokeilemalla raaka-aineen toimivuutta käytännössä.

”Testaamisella varmistamme, että tuotetta pystyy valmistamaan siten, että vaaditut tekniset ominaisuudet esimerkiksi lujuusarvoissa täyttyvät. Emme lähde missään nimessä asiakkaan tuotetta heikentämään”, muistuttaa Lahtinen.

”Ilmeisesti jotain olemme tehneet oikein, koska kyselyjä on tullut nyt Pohjoismaita ja Eurooppaa myöten.”

Mies seisoo tuotantotilassa lavan äärellä ja pitää kädessään muovikappaletta.

Automaatio vapauttaa osaamista

VMT Plastic ei arkaile muuttaa vanhoja toimintatapoja, jos uusi menetelmä on parempi ympäristölle tai kukkarolle.

Syksyllä hankittu ruiskuvalukone toimii kolmisenkymmentä prosenttia paremmalla hyötysuhteella kuin edeltäjänsä. Nykylaitteilla saavutettavan suuren energiansäästön lisäksi ne ovat toki myös kehittyneempiä ja tarkempia, jonka ansioista tuotantoa saadaan parannettua. Uudessa ruiskuvalulaitteessa on myös pakkaussolu, jonka avulla saadaan fiksummin tehtyä tuotteet valmiiksi työaikaa hukkaamatta.

”Tämä on varmasti se suunta, mitä kohti jatkossakin mennään automaation kautta. Automaatio on meillä joka päivä tarkastelun alla, ja tuotesuunnittelukin lähtee siitä, miten automaation avulla voitaisiin hyödyntää käyttää resurssejamme paremmin”, kertoo Lahtinen ja toteaa automaatioon satsaamisen lisäävän myös uudenlaista osaamista. VMT Plastic onkin jo vastannut tarpeeseen henkilöstöään kouluttamalla.
”Koulutus on tärkeässä roolissa varmistamassa, että osaamme tehdä fiksummin tuotteita sekä käyttää ja hyödyntää laitteitamme sataprosenttisesti”, Lahtinen summaa.

Robotti ottaa muovituoteita ruiskuvalukoneesta.

 

Tarpeelliset vastuullisuustalkoot

Tällä hetkellä VMT Plasticin pihamaalla kasataan tuotevarastoksi viidensadan neliön pressuhallia, jonka avulla saadaan logistiikkaa paremmaksi ja näin vältetään esimerkiksi ylimääräistä ajoa trukeilla. Hallin sisäisen ja ulkoisen logistiikan kehittäminen luo turvallisuutta ja työturvallisuuteen on muutenkin kiinnitetty erityistä huomiota merkittävin tuloksin.

”Automaatioon satsaamalla saadaan yksitoikkoisia ja jopa hieman vaarallisia työvaiheita poistettua ja voidaan käyttää työntekijöiden aika niihin tehtäviin, joissa ihmistä oikeasti tarvitaan. Pyrimme uudistusten avulla tekemään työstä helpompaa ja turvallisempaa.”

Kiertotalouden suunnannäyttäjäksi itsensä mieltävä VMT Plastic haluaa elää kuten opettaa ja siksi yrityksessä onkin esimerkiksi siirrytty LED-valoihin sekä satsattu toimivaan materiaalien kierrätysjärjestelmään. Omassa tuotannossa syntyvä hukka käytetään sataprosenttisesti uudelleen.

”Tällä hetkellä käydään keskustelua aurinkoenergiaan siirtymisestä sekä käytetyn energian talteenoton parantamisesta”, linjaa Lahtinen ja niputtaa vastuullisuustoimet talkoiksi, joissa on mukana koko yritys.

”Meillä on hyvä ja dynaaminen porukka talossa. Oli kyse sitten johdosta tai työntekijöistä, ajattelemme kaikki olevamme luonnon puolella ja haluamme edistää kiertotaloutta omalla työllämme.”.

 

Katso Kesrec-kokemusvideolta ajatuksiamme kiertotaloudesta ja kuinka paljon hyödynnämme kierrätysraaka-aineita tuotannossamme.

Jaa juttu:

Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.