Olavi Mäkinen, halu ja ylpeys tehdä itse

Olavi Mäkinen varttui pienviljelijäperheen vesana Virtain Ilomäenkylässä. Olavin isä oli taitava käsistään ja isän pajassa syntyivät niin puu kuin metallityöt. Pikkupoikaa paja kiinnosti ja Olavi livahtikin vähän väliä sinne omin luvin puuhailemaan. Sieltä tarttui halu ja ylpeys tehdä omin käsin. Yrittäjäkipinä syttyi, kun äidin taikinaruukku särkyi pikkupojan seikkailuissa. Isona Olavi päättikin perustaa ruukkutehtaan, jotta tulisi kulho hyvitettyä.

Ei Olavi pelkästään tekniikasta ollut kiinnostunut vaan muun muassa talon navetassa varttuneet
sonninmullikat hän koulutti tilan vetojuhdiksi.

Virtain ensimmäinen muovikone ja ”kasikympin lätkä”

Nuori konetekniikan teknikko Olavi Mäkinen osti ensimmäisen muovikoneensa vuonna 1972. Kone oli samalla ensimmäinen muovikone Virroilla. Samana vuonna ”kasikympin lätkät” tulivat pakollisiksi uusille ajokortin saajille. Olavi iski tähän markkinarakoon. Kaikkiaan ”kasikympin lätkiä” ehdittiin valmistaa ja markkinoida 10 000 kappaletta, ennen kuin lätkämarkkinat täyttyivät painomenetelmillä tuotetuista tuotteista.

Kasikympin lätkä

Niin sanottu ”kasikympin lätkä” oli käytössä vuodesta 1972 aina 1996 vuoteen saakka. Ajokortin saanut kuljettaja käytti lätkää autonsa takaikkunalla ensimmäisen vuoden ajan. Sen tuli näkyä selvästi takana liikkuvaan ajoneuvoon. Lätkällä varustettu ajoneuvo ei saanut ylittää 80 kilometrin tuntinopeutta. Jos kuljettaja rikkoi nopeusrajoitusta kolmesti saman vuoden aikana, tuli rangaistukseksi harkinnanvarainen ajo-oikeuden menettäminen ja kenties myös nimismiehen puhuttelu.

Rohkeat ja yritteliäät kehittäjät

Muovityö on kulkenut autotallista vanhan kyläkoulun kautta määrätietoisesti nykyaikaisiin tuotantotiloihin.

Aluksi toiminta käynnistyi autotallista Virtain ensimmäisen muovikoneen voimin yhden miehen pajana. Alusta lähtien rinnalla kuitenkin oli Olavi Mäkisen jatkuvasti laajeneva osaajien verkosto. Ensimmäinen työntekijä Muovityölle tuli, pajan sijaitessa vanhalla kyläkoululla, vuonna 1979. Rantalan Rauno onkin ollut yksi yrityksen avainosaajista vuosien varrella, puurtaen hallissa vielä kauan sen jälkeen, kun toiset ovat lähteneet kotiinsa. Pikku hiljaa osaajien tiimi karttui Virtain Muovityön katon alle.

Uusi sukupolvi jatkuvan kehittämisen tiellä

Muutama vuosi sitten VMT:ssä tehtiin sukupolvenvaihdos ja puikkoihin astuivat Olavin lapset. Sekä
toimitusjohtajana Marja Haapanen että myyntipäällikkönä Ville Mäkinen ovat luoneet itse aktiivisesti omat
toimenkuvansa. Molemmat ovat keskustelevia ja helposti lähestyttäviä sekä laaja-alaisesti kouluttautuneita kehittäjiä. Molemmilla on palo jatkuvaan parantamiseen.

Katso video VMT:n historiasta tästä

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.

Arvomme

Toimintamme keskeiset arvot ovat:

Luotettavuus

Meille on tärkeää että asiakkaan tuote on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sellainen kuin pitää.

Palvelu

Mutkaton ja asiakaslähtöinen palvelu. Asiakkaan elämän helpottaminen.

Teknologinen kehityskärki

Kanssamme asiakas saa nostettua omat tuotteensa ja palvelunsa uudelle tasolle.

 

Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.