Takaisin referensseihin

Case Avant Tecno

Avant Tecno asiakaskokemuksia

Puhallusmuovaus Referenssikategoria


Lataa Case PDF

Kimmo Ylälehti, Avant Tecno:

Tärkeintä VMT:n ja Avant Tecnon yhteistyössä ovat nopeus, helppous ja toimintavarmuus

Katso referenssivideo tästä

Virtain Muovityö on toimittanut monipuolisesti puhallusmuoviosia kotimaiselle Avant Tecnolle. Avant Tecnolla ei ollut aiempaa kokemusta vastaavasta menetelmästä, joten VMT:n tarjoama suunnitteluapu ja tietämys on ollut Avant Tecnon hankintapäällikkö Kimmo Ylälehdon mukaan erittäin tärkeää.

Avant Tecno Oy on ylöjärveläinen perheyritys, joka valmistaa monitoimikuormaajia. Valmistus tapahtuu 100-prosenttisesti Ylöjärven tehtaalla ja 90 prosenttia tuotteista lähtee vientiin. Tänä vuonna he tulevat valmistamaan yli 5000 kuormaajaa. Kasvaneet volyymit saivatkin miettimään kustannustehokkaampia ratkaisua säiliömäisiin kappaleisiin.

– Totesimme vuonna 2018 Alihankinta-messuilla, että VMT:n valmistustekniikassa saattaisi olla meille etuja. Käytämme paljon säiliömäisiä kappaleita, muun muassa pesunestesäiliöitä ja polttoainesäiliöitä. Koska tuotevolyymimme on todella korkea, niihin osiin menee paljon rahaa. Totesimme, että uusi valmistustekniikka olisi suurilla volyymeillä erittäin kustannustehokas verrattuna vaikka rotaatiovalettuihin osiin. Mitä isommat volyymit, sitä kannattavampaa tämä tekniikka on, Avant Tecnon hankintapäällikkö Kimmo Ylälehto taustoittaa.

VMT on ollut vahvasti mukana kartoittamassa, millä ehdoilla tuote pitää suunnitella.

– Valmistustekniikka ei ollut meille tuttu aikaisemmin eikä käytössä millään tavalla. Olemme saaneet tukea ja näkökulmaa VMT:ltä siinä, mihin tekniikalla pystyy ja mitkä ovat sen rajoitteet. Kun ollaan tekemisissä uuden tuotteen kanssa, tuotteen hierominen sarjavalmistus-kuntoon vie tietysti aikaa. Nyt kun se on sarjavalmistuksessa, homma on toiminut tosi hienosti ja tuote tulee ajallaan, Ylälehto kertoo.

Uudenlainen menetelmä mahdollisti verhoilun jättämisen pois

Osaan Avant Tecnon kuormaajiin asennetaan puhallusmuovattu ilmakanava. Muottiin tehty etsaus mahdollisti sen, ettei ilmakanavaan täytynyt lisätä erillistä verhoilua.

– Alkuperäinen idea oli lisätä verhoilu liimaamalla, mutta totesimme, että on parasta tehdä muotti etsattuna. Siten kappaleen pintaan saatiin haluamamme struktuuri, johon olemme olleet todella tyytyväisiä. Pinnassa imitoitiin vähän sitä keinonahkaista pintaa, mitä alunperin mietimme. Se näyttää siistiltä ja istuu hyttiin hyvin. Kun pinta on suoraan muovituotteessa, siitä syntyy iso kustannussäästö, Ylälehto huomauttaa.

Ylälehto kuvailee yhteistyötä VMT:n kanssa helpoksi ja nopeaksi.

– Yhteistyömme ei ole liian muodollista eikä jäykkää. Kaikkein tyytyväisin olen siihen, että pystymme sopimaan asioista helposti ja nopeasti oman yhteyshenkilömme kanssa. Hinnan, laadun ja toimintavarmuuden pitää olla kohdallaan, ja VMT:n kanssa kaikki nämä aspektit toimivat, Ylälehto korostaa.

Avant Tecnon ja VMT kumppanuus lyhyesti:

  • Puhallusmuovaus on suurilla volyymeillä erittäin tehokas valmistusmenetelmä.
  • VMT:n vahvuudet
    • nopeus
    • helppous
    • toimintavarmuus
  • Ei muodollista ja jäykkää yhteistyötä vaan asioista sovitaan helposti ja nopeasti
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.
Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.