Kustannustehokas ja nopea puhallusmuovaus

Tutustu puhallusmuovaukseen. Lataa opas tästä!

Puhallusmuovaus on kustannustehokas ja nopea sarjatuotantomenetelmä onttojen ja ohutseinämäisten muovituotteiden tekoon.

  • Tekniset säiliöt
  • Vaativat, tekniset muovikomponentit
  • Pitkät ja suurikokoiset kanavat (ilmanohjaus)
  • Ontelomaiset rakenteet
  • 0,2–400 l

Menetelmä soveltuu erittäin hyvin vaativien teknisten muovikomponenttien valmistamisen. Puhallusmuovaus on erinomainen vaihtoehto rotaatiovalumenetelmälle suurissa sarjoissa.

 

Tekniset säiliöt ja ontelomaiset kanavat

Puhallusmuovatut muovituotteet ovat onttoja, säiliömäisiä ja saumattomia. Säiliöt soveltuvat kemikaalien käsittelyyn ja saumattomuus mahdollistaa käytön myös paineistetussa järjestelmässä.

Puhallusmuovaustekniikka soveltuu myös ilmanohjaukseen tarkoitettujen monimuotoisten putkistorakenteiden ja kanavistojen valmistamisen.

Visuaaliset komponentit

Kanavistot voidaan tarvittaessa pintastukturoida, jolloin elementtejä ei tarvitse pinnoittaa vaan viimeistely pinta voidaan jättää näkyviin kokoonpanossa. Tämä nopeuttaa tuotteen asennusta ja tuo kustannussäästöjä. Pintakuvioitu muoviosa on helppo pitää puhtaana ja on viimeistellyn näköinen.

Monimateriaalikomponentit

Tarpeesi mukaan vastaamme myös tuotteiden kokoonpanovaiheista ja tarvittavista hankinnoista osakokoonpanoihin liittyen. Ammattilaisemme ja automatisoitu tuotantomme varmistavat korkealaatuiset tuotteet, toimitusvarmuuden ja asiakastyytyväisyyden.

Tehokas sarjatuotantomenetelmä

Puhallusmuovattujen tuotteiden valmistussykli on lyhyt ja tuotteiden laadullinen toistuvuus on korkea. Menetelmän kustannustehokkuus kasvaa vuosivolyymin kasvaessa, eli puhallusmuovaus on tehokas sarjatuotantomenetelmä. Nopean prosessin johdosta puhallusmuovauksen vahvuus onkin tuotteiden tehokas yksikkökustannus.

Onko tuotteesi vuosittainen tarve yli 500 kpl? Tällöin puhallusmuovaus
on kustannustehokas vaihtoehto rotaatiovalulle.

Muottityökalut

Puhallusmuovauksen muottityökalut ovat aina koneistettuja ja vesijäähdytettyjä teräs- tai alumiinimuotteja. Puhallusmuovauksessa muottityökalun täytyy olla rakenteeltaan kestävä. Vankkarakenteisina möhkäleinä ne ovat myös pitkäikäisiä ja kestävät oikein käsiteltynä helposti koko tuotteen elinkaaren.

Muottikustannuksista huolimatta todellisuudessa kohtuullisen pienetkin sarjat ovat jo puhallusmuovauksella kannattavia. Valmistusmäärissä ei tule myöskään heti raja vastaan, sillä menetelmä taipuu jopa satoihin tuhansiin kappaleisiin saakka yhden muotin voimin.

Haluatko tietää tarkemmin puhallusmuovauksesta?

Lataa opas tästä.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.
Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.