Kierrätysmuovi on monipuolinen ja vastuullinen raaka-aine, joka taipuu moneen tuotteeseen. VMT Plastic tuntee kierrätysmuovit ja siksi tiedämme milloin kierrätysraaka-ainetta voi ja kannattaa hyödyntää muoviosien valmistuksessa. Käyttämämme valmistusmenetelmät, eli ruiskuvalu ja puhallusmuovaus soveltuvat kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen paremmin kuin monet muut vaihtoehtoiset menetelmät. Kierrätysmuovit ovat VMT Plasticin eniten käyttämä raaka-aine – reilusti yli puolet valmistamistamme muovituotteista tehdään kierrätysmuoveista.

Kierrätysmateriaalin valitseminen mahdollistaa päästövähennyksen välittömästi ja auttaa yrityksen hiilijalanjäljen sekä laskemisessa/laskennassa että alentamisessa. Taulukko: Fortum.

Muovituotteen raaka-aineen valinta

Muovituotteen raaka-ainevalinnassa voit luottaa VMT Plasticin osaamiseen. Valitsemme käytettävän raaka-aineen aina tuotteesi ja sen käyttötarkoituksen mukaan. Käytämme vain vastuullisia vaihtoehtoja ja siksi tarjoamme sinulle aidosti kestäviä ratkaisuja – tähtäämmekin alamme edelläkävijäksi kierrätysraaka-aineiden hyödyntämisessä.

VMT Plastic seuraa alaa tarkasti ja etsimme jatkuvasti sopivia raaka-aineita, joita tuotannossa voidaan hyödyntää. Asiakkaidemme etu on meille aina tärkein ja siksi haluamme olla varmoja, että raaka-aine toimii halutulla tavalla. Testaamme rohkeasti ja määrätietoisesti erilaisia uusiomateriaaleja kehittääksemme toimintaamme ja osaamistamme – meillä onkin laaja datapankki siitä, miten erilaiset kierrätysmateriaalit toimivat ja mihin niitä voidaan käyttää. Meidän ei siis tarvitse alkaa erikseen etsimään tuotteeseesi sopivaa kierrätysmateriaalia.

Haluamme edistää kierrätysmateriaalin käyttöä ja pyrimmekin mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan asiakkaille kierrätysmateriaalia muovituotteen raaka-aineeksi. Hyödynnämme myös omassa tuotannossamme syntyvän hukkamateriaalin ja jalostamme sen uudelleen käytettäväksi raaka-aineeksi.

Kustannukset kuriin tuotekehityksen avulla

Systemaattisella kehitystyöllämme lisäämme jatkuvasti kierrätysraaka-aineiden käyttöä tuotannossamme. Olemme paiskineet kovasti töitä sen eteen, että meillä on tarvittava osaaminen hyödyntää kierrätysraaka-aineita tuotannossamme laajamittaisesti.

Teemme tuotekehitystämme aina kestävän kehityksen näkökulmasta. Optimoimme myös kierrätysmuovin käyttöä – käytämme aina oikeaa, käyttökohteeseen soveltuvaa materiaalia. Pyrimme jo tuotesuunnittelusta alkaen tekemään tuotteista optimaalisia ja toimivia siten, että niihin saadaan vaaditut lujuusominaisuudet mahdollisimman vähällä muovinkäytöllä.

Pidämme myös osaltamme huolen siitä, että tuote kestää käyttöikänsä eli elinkaari on mahdollisimman pitkä. Olemme tukenasi myös tuotteen suunnittelussa ja ehdotamme rohkeasti tapoja, joilla raaka-ainetta tarvitaan vähemmän ja näin saamme nipistettyä myös kustannuksista. Kierrätysmateriaalin käyttäminen avaa myös mahdollisuuden laskea sitä kautta omaa hiilijalanjälkeä.

Kierrätysmuovi taipuu moneen käyttöön

Yleisimmät kierrätysraaka-aineet ovat polyolefiinien kaltaisia valtamuoveja. Esimerkiksi näitä raaka-aineita on tällä hetkellä hyvin saatavilla kierrätysaineista:

  • PP eli propeeni
  • PE eli eteeni
  • PA 6 eli polyamidi 6
  • PA 66 eli polyamidi 66.

Laadukas kierrätysraaka-aine vaatii paljon työtä ennen kuin siitä voidaan ruveta tekemään uusia tuotteita. Kierrätysmuovit lajitellaan, pestään, uudelleengranuloidaan ja kuljetetaan oikeaan paikkaan. Tuotantokustannuksiltaan neitseellisen ja kierrätetyn raaka-aineen hintaero ei välttämättä ole ratkaiseva, mutta kun vaakakupissa painaa vastuullisuus ja ympäristöasiat, kääntyy yhä useampi kierrätysraaka-aineen puoleen.

Yhteistyöllä kestävämpää

Suomalaisen Fortumin valmistama Fortum Circo on monipuolinen kierrätysmuovi, joka valmistetaan pääasiassa kotitalouksien muovipakkausjätteestä. Kuluttajatkin voivat siis vaikuttaa kierrätysmuovien hyödyntämiseen kierrättämällä muovijätteensä. Käytämme Fortum Circoa jo laajasti tuotannossamme.

Hyödynnämme laajoja verkostojamme ja etsimme uteliaasti uusia, laadukkaita kierrätysmateriaaleja, joille pyrimme löytämään sopivia käyttökohteita. Suomalaisiin kierrätysraaka-aineiden tuottajiin lukeutuva Suomen Rengaskierrätys on yksi toimija, jonka raaka-aineelle etsimme soveltuvaa tuotetta.

Olemme testanneet jo Fortumin ja UPM:n kehittämiä uusimpia sellu- ja puukuituvaihtoehtoja ja myös näille raaka-aineille pyrimme löytämään yhteistyössä uusia käyttökohteita. Muovinkeräykseen ja jalostamiseen erikoistunut Keskinen Recycling on ollut meille jo pitkään tärkeä yhteistyökumppani.

 

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.
Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.