Kestävä kehitys yhdistää

VMT Plastic ja Keskinen Recycling ovat tehneet aktiivisesti yhteistyötä vuosia.
Kiertotalous ja kestävän kehityksen arvot ovat molempien yritysten toiminnassa tärkeitä arvoja.

 

VMT on pitkänlinjan teknisiä muovituotteita alihankintana valmistava perheyritys

– Teemme teknisiä puhallusmuovaus- ja ruiskuvalutuotteita. Sataprosenttisesti alihankintatyötä, asiakkaalle räätälöityjä tuotteita, kertoo VMT Plasticin Ville Mäkinen.

Keskinen Recycling on muovinkierrätykseen erikoistunut yritys

– Meille tulee käytöstä poistettuja ja hajonneita muovituotteita tai teollisuudesta tulevaa hylkyä ja hukkaa joka me sitten murskataan, pestään ja granuloidaan uusioraaka-aineeksi, kertoo Teemu Keskinen Keskinen Recycling yrityksen toimitusjohtaja.

Kierrätysraaka-aineita suoraan yhteistyökumppanilta

– VMT Plastic on ollut meidän asiakkaamme alusta asti, Keskinen kertoo.
– Hankimme maailmalta heille sopivaa muoviraaka-ainetta ja jatkojalostamme sen granulaatiksi. Lisäksi heille tehdään ns. rahtigranulointia eli heidän oma hukka ja tuotannon hylky kierrätetään heille takaisin käyttökelpoiseksi granulaatiksi, hän jatkaa.

 

 

 

VMT Plastic hyödyntää kierrätysraaka-aineita laajasti

– Kierrätysraaka-aineen osuus on korkea, tällä hetkellä yli puolet meidän kokonaisraaka-ainekäytöstä. Koko ajan pyritään kasvattamaan kierrätysraakan-aineiden osuutta, kertoo Mäkinen.

…näinhän sen kuuluisikin mennä, että teollisuuden haaran kuuluisikin toimia yhteistyössä kierrätystahon kanssa…

 

– Yhteistyömme Keskinen Recyclingin kanssa on oikeastaan malliesimerkki siitä, että näinhän sen kuuluisikin mennä. Teollisuuden haaran kuuluisikin toimia yhteistyössä kierrätystahon kanssa, jotta pystytään mahdollisimman hyvin ensinnäkin löytämään niitä käyttökelpoisia jakeita sekä myös jatkohyödyntämään niitä, muistuttaa Ville Mäkinen.

Vihreät arvot vaikuttavat ostopäätökseen

– Lainsäädäntöä tai muuta pakottavaa tekijää enemmän vaikuttaa ihmisten pintaan noussut ajatus vihreistä arvoista. Asiakkaat ovat valmiita tekemään ostopäätöksiä sen mukaan, missä kierrätysaineita hyödynnetään, summaa Mäkinen.

 

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.
Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.