Ruiskuvalu – mittatarkkoja teknisiä muovituotteita

VMT Plastic tarjoaa monipuolisia muoviratkaisuja ruiskuvalumenetelmää hyödyntäen. Kustannustehokkaan tuotannon takana on VMT Plasticin automatisoitu ruiskuvalutuotanto, jota täydentävät mutkattomat kokoonpano- ja varastointipalvelumme.

Tutustu ruiskuvalupalveluumme – autamme mielellämme!

Ketterää ruiskuvaluosaamista

Ruiskuvalu eli ruiskupuristus on yleisin muovituotteiden valmistusmenetelmä, jossa muotin sisälle ruiskutetaan valittua muoviraaka-ainetta. Prosessi mahdollistaa nopean ja tarkan tuotannon monenlaisille muovituotteille eri teollisuudenaloilla. Ruiskuvalutuotteen muodon voi valita käytännössä vapaasti muottitekniikan puitteissa. Ruiskuvalu soveltuu parhaiten yli tuhannen kappaleen sarjoille.

Uuden muovituotteen suunnittelussa huomioidaan aina ruiskuvalumenetelmän ja muoviraaka-aineiden mahdollisuudet ja rajoitukset. Muovituotteiden korkea laatu varmistetaan panostamalla ammattitaidolla valmistettuun ruiskuvalumuottiin. Osaamisemme ja konekantamme ansiosta teemme nopeasti tarvittavat muottimuutokset, huollot ja korjaukset omalla muottipajalla. Vastaamme tarpeesi mukaan myös tuotteiden kokoonpanovaiheista ja tarvittavista hankinnoista osakokoonpanoihin liittyen.

 

Ruiskuvalu aina ammattitaidolla

VMT Plasticin vahva osaaminen ruiskuvalutuotteiden suunnittelussa ja tuotekehityksessä varmistaa, että muovituotteesi tehdään aina kustannustehokkaasti suomalaisella työllä.

Meiltä saat

 • vahvan raaka-ainetuntemuksen – käytössä lähes kaikki tekniset muovimateriaalit
 • räätälöidyt muovituoteratkaisut
 • tuotesuunnittelu- ja mallinnuspalvelun
 • automatisoidun ja kustannustehokkaan ruiskuvalutuotannon
 • osien hankinnan ja osakokoonpanon eli valmiit muovituotekokonaisuudet
 • laajimman kierrätysmateriaalien valikoiman tuotteeseenne
 • tehoa, laatua ja ympäristöystävällisyyttä muovituotantoon.

 

Ruiskuvalulla isompia tuote-eriä

Ymmärrämme, että olipa muovituotteesi kooltaan tai tuote-erältään suuri tai pieni, se on yrityksesi toiminnalle merkityksellinen. Ruiskuvalumenetelmä soveltuu tuote-eriin, joita valmistetaan muutamista tuhansista kymmeniin tuhansiin kappaleisiin. Konekantamme ulottuu pienistä 20 tonnin ruiskuvalukoneista isomman pään 700 tonnin koneisiin saakka – sekä tietysti kaikkea näiden väliltä.

Pienimmät valmistamamme muoviosat ovat muutaman gramman painoisia ja suurimmat noin 2,5 kiloisia. Käytössämme on laaja kattaus teknisiä muoviraaka-aineita, joista yleisimpiä ovat polyeteeni (HDPE), polypropeeni (PP), polyamidi (PA) eli nailon, ABS, PBT ja POM sekä suurin osa näistä esimerkiksi lasivahvisteisina.

Kokoluokka valmistamillemme tuotteille vaihtelee muutamista senteistä puoleen metriin. Suurimpien ruiskuvalulla valmistettavien tuotteiden koko on reilu 50 senttimetriä kertaa 50 senttimetriä, mutta muotoilusta riippuen valmistamme myös metrin mittaisia kapeampia ruiskuvaluosia.

Satsauksia vastuullisuuteen ja automaatioon

VMT Plastic on investoinut uusiin huippulaatuisiin laitteisiin, joissa hyödynnetään automaatiota ja esimerkiksi hukan määrä on saatu vähennettyä minimiin.

Kehitämme tuotantoamme edelleen ja tekemiemme investointien myötä

 • energiataloudellisuus paranee
 • kustannustehokkuus paranee
 • robottiavusteinen tuotanto tuo kustannussäästöjä
 • aiempaa suurempien tuotteiden valmistus mahdollistaa uusia tuotesovelluksia
 • tekniset muoviratkaisut erityisolosuhteisiin.

Asiakastyytyväisyytemme nojaa kokeneisiin asiantuntijoihin sekä automatisoituun tuotantoon, jotka takaavat korkealaatuiset tuotteet sekä hyvän toimitusvarmuuden.

Luotettavaa raaka-aineosaamista

VMT Plastic tuntee muoviraaka-aineet kuin omat taskunsa. Olemmekin aina mielellämme auttamassa muoviraaka-aineen valinnassa. Kerromme reilusti erilaisten raaka-aineiden erot ja vaikutukset esimerkiksi valmistushintaan ja -nopeuteen. Mahdollistamme ruiskuvalutuotteissa myös vastuullisen kierrätysmateriaalin käyttämisen.

VMT Plasticin yleisimmät muoviraaka-aineet

Polyeteeni ja polypropeeni ovat yleisimmät raaka-aineet, mutta ketteränä toimijana pystymme tarvittaessa tarttumaan harvinaisempiinkin raaka-aineisiin. Kysy rohkeasti lisää raaka-aineista ja niiden mahdollisuuksista.

 • HDPE eli polyeteeni
 • PP eli polypropeeni
 • PA eli polyamidi
 • ABS
 • PBT
 • POM
 • TPE
 • TPU
 • PS

Muovi on monipuolinen raaka-aine. Erilaisten muoviyhdisteiden lisäksi tuotteissa voi tarvittaessa hyödyntää lasikuitua sisältäviä raaka-aineita. Ruiskuvalulla, oikeanlaisella muotoilulla ja esimerkiksi lasikuituvahvisteisella polyamidilla saadaan tehtyä erittäin kovia ja jäykkiä tuotteita. VMT Plastic on kierrätysraaka-aineen huippuosaaja – mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme kierrätysraaka-aineita myös ruiskuvalutuotannossa.

Tuotekehitystä yrityksesi parhaaksi

Vahvuutemme on suunnitteluosaamisessa ja sekä kyvykkyydessä nähdä uusin silmin jo olemassa olevia tuotteita. Haemme kappaleen muotoiluun uusia mahdollisuuksia ja uusia näkökulmia, joilla voidaan nipistää kustannuksia sekä sujuvoittaa valmistusta. Pienikin muutos muotoillussa voi auttaa vähentämään käytettävän raaka-aineen määrää, mikä pienentää myös lopputuotteesi hiilijalanjälkeä.

Yhteistyö tuotekehityksessä vaatii asiakkaalta hiukan aikaa, mutta on vaivan arvoista. Tuotekehitystyön aluksi käymme yhdessä läpi muotoilun ja koon reunaehdot sekä tuotteen käyttötarkoituksen ja -olosuhteet. Parhaimmillaan saat vastineeksi aiempaa kevyemmän, paremmin muotoillun ja kustannuksiltaan pienemmän tuotteen.

Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.