Kokoonpanosta komponenttien hankintaan – VMT Plastic palvelee asiakkaitaan laajalla skaalalla

Laadukkaista muovituotteistaan tunnettu VMT Plastic on viime vuosina laajentanut palvelukattaustaan myös kokoonpanon suuntaan. Oman jalansijan kasvattamisen lisäksi taustalla on yrityksen halu auttaa asiakkaitaan ongelmanratkaisukohdissa.

”VMT Plastic on aina ollut vähän sellainen insinööritalo”, kuvailee tekninen asiantuntija Ville Mäkinen. ”Olemme mielellämme ideoineet ja suunnitelleet, miten voisimme auttaa asiakkaita ongelmien ratkaisemisessa.”

Kokoonpanotyössä on äärimmäisen tärkeää tuntea asiakkaan toimintaympäristö ja ymmärtää minne tuotetta, loppukokoonpanoa tai osakokoonpanoa ollaan viemässä. Suuri osa osakokoonpanotöistä on melko yksinkertaisia ja siksikin niiden ulkoistaminen kannattaa.

”Se, että asiakas tekee itse kaiken kokoonpanon ja varastoi tarvittavia komponentteja, ei välttämättä lisää heidän lopputuotteensa arvoa. VMT Plasticin näkökulmasta tilanne on toinen – kun voimme tarjota kokoonpanoa, se kasvattaa myös omien tuotteidemme lisäarvoa”, Mäkinen kertoo.

Avant Tecnon polttoainesäiliössä näkyy laaja yhteistyö

VMT Plastic voi auttaa asiakkaitaan todella laajamittaisesti myös komponenttien hankkimisessa, kilpailuttamisessa ja suunnittelussa eli ammattikielellä sourcaamisessa. Yksi laajaa palvelukattausta hyödyntävistä asiakkaista on kotimainen monitoimikuormaimia valmistava Avant Tecno.

VMT Plastic valmisti aluksi vain Avant Tecnon tarvitsemaa polttoainesäiliötä. Säiliön korkissa oli avaimella lukittava mekanismi ja ajoneuvossa vielä oma avaimensa. Tämä kahden avaimen maailma kuulosti Mäkisen korvaan hankalalta.

”Ehdotimme asiakkaalle, että laajentaisimme yhteistyötä ja sourcaisimme heille uuden korkin. Korkki myös sarjoitettiin hytin avaimeen sopivaksi ja näin yhdestä avaimesta päästiin eroon. Rakensimme siis asiakkaalle kokoonpantavan komponentin täysin heidän tarpeisiinsa räätälöitynä”, summaa Mäkinen.

Yhteistyön laajentamisen myötä Avant Tecno sai myös pienennettyä suureksi kasvanutta varastoaan.

”Jos tuotteita on varastossa esimerkiksi tuhat kappaletta ja kaikissa on kymmenen liitettävää komponenttia, varaston pitää olla aika massiivinen. Kun tämä monistuu useammassa tuotteissa, varasto paisuu väistämättä aika suureksi. Avullamme asiakas sai varastoeurojakin ajatellen karsittua ylimääräiset komponentit omista tiloistaan”, Mäkinen kuvailee.

Kokoonpanotyö varmistaa asiakastyytyväisyyden

Kokoonpanon ulkoistamisen myötä asiakas saa siis käyttää ydinosaamistaan omaan spesifiin tuotteeseensa, eikä joudu kuluttamaan aikaa ja resursseja heille vähemmän tärkeään komponentin kiinnittämistyöhön. Vastuun ottaminen kokoonpanosta poistaa myös mahdolliset haasteet, joita asiakkaalle on tullut komponenttien kiinnittämisessä VMT Plasticin valmistamaan muovituotteeseen.

”Kun kiinnitämme tarvittavat komponentit itse, voimme ratkaista mahdolliset eteen tulevat haasteet ketterästi omassa tuotannossamme. Näin pääsemme heti kiinni ongelman juurisyyhyn ja asiakas saa varmasti sataprosenttisesti toimivan tuotteen”, huomauttaa Mäkinen.

”Laadunhallinnallisestakin näkökulmasta on siis järkevää kiinnittää kaikki komponentit mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kun tuotteita lähdetään asiakkaalle toimittamaan.”

Yhteistyön perustana hyvä keskusteluyhteys

Mäkinen kannustaa hyödyntämään VMT Plasticia myös tuotekehityksessä.

”Asiakkaalla voi olla omassa tuotekehityksessään vaikkapa joku polttoainesäiliön kaltainen tuote ja he pähkäilevät siihen sopivaa kiinnikeosaa. Sen sijaan, että he itse käyttäisivät tähän aikaa, koko ongelman voisi siirtää meille”, muistuttaa Mäkinen.

”On tärkeää, että informaatio meidän ja asiakkaan välillä kulkee. Kun keskusteluyhteys on auki matalalla kynnyksellä, tulee harvemmin ongelmiakaan.”

Kumppanuusperiaatteella toimivat yhteistyöt ovat erityisen mieluisia Mäkiselle, joka kokee olevansa ennen kaikkea palveluammatissa.

”Yhteistyömme asiakkaan kanssa syvenee, kun voimme toimittaa heille valmiimman kokonaisuuden ja samalla saamme tilaisuuden tehdä oma työmme parhaalla mahdollisella tavalla.”

 

Lue lisää yhteistyöstämme Avant Tecnon kanssa

Jaa juttu:

Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.