Pitkiä työuria ja kiinnostavia haasteita VMT:llä

Rekrytarina

Pitkiä työuria ja kiinnostavia haasteita VMT:llä

Virtain Muovityö Oy on juhlinyt 50-vuotista taivaltaan vuonna 2022. Osaava henkilökunta on ollut VMT:n 50-vuotisen matkan varrella tärkeässä roolissa. Kurkistetaan muutaman pitkäaikaisen VMT:läisen työpisteille, millaisia tarinoita sieltä löytyy.

Yli kaksikymmenen vuoden uran VMT:ssä tehneet Timo Nieminen ja Kari Letonmäki sanovat työn maistuvan edelleen hyvältä VMT:llä.

Timo Nieminen viimeistelee paisuntasäiliötä vuonna 2012.

Nieminen aloitti työt VMT:llä vuonna 2000, Koron kylässä. Parin vuoden kuluttua vuonna 2002 VMT:lle tuli ensimmäinen puhallusmuovauskone, jonka käyttöä hän pääsi heti ensi metreiltä opettelemaan yhdessä jo eläkkeelle siirtyneen Tuomisen Veikon kanssa. ”Sen kanssa omatoimisesti opiskeltiin, välillä asentajan vinkeillä ja välillä kantapään kautta,” muistelee Nieminen.

Pääluottamusmiehenäkin toimiva Timo Nieminen kiittelee VMT:tä kuuntelevaksi työnantajaksi, vaikka löytääkin myös kehitettäviä kohteita. Hyvänä lähtökohtana kaikelle kehittämiselle hän kokeen mahdollisuutta tuoda matalalla kynnyksellä mielipiteitä kuuluville VMT:ssä.

Kari Letonmäki muotin valmistuksessa vuonna 2012.

Koneistajana toimiva Kari Letonmäki ehätti tulla VMT:lle töihin pari vuotta ennen Niemisen Timoa vuonna 1998. Hänen työpisteenään on toiminut kaikki vuodet Virtain entisen ammattikoulun halli, jonka Olavi Mäkinen osti vuonna 1995.

Aluksi Letonmäen työtä olivat muottien sorvaaminen, mutta vuosien varrella työnkuvaan on tullut yhä enemmän muottien huoltoja ja muutostöitä sekä välillä koneistetaan myös muovikappaleita.

VMT:n välillä vauhdikaskin kehitystahti on näkynyt myös Letonmäen työpisteellä muun muassa uusina koneita ja laitteina, vaikka koiranleuka nauraakin että ”seinät on maalattu” kysymykseen, miten hänen työpisteensä on muuttunut vuosien varrella.

Työtään Letonmäki kehuu itsenäiseksi ja taitavat haasteetkin olla mielenkiintoisia ratkottavia.

Aile-Oliivi Liivet pakkaa valmiita putkia toimitettavaksi asiakkaille vuonna 2012.

Yli viisitoistavuotta VMT:llä työskennellyt Aile Liivet tuli VMT:lle vuonna 2006 Viljandista Virosta. ”Hauskaa on ollut,” hymyilee Aile ja jo intoutuu puhumaan, miten mielekästä on että työtehtävät vaihtelevat VMT:llä.

Puuhakkuus ja sosiaalisuus paistaa Liivetistä hänen kertoessa työstään VMT:llä. Liivet muistelee hieman kaihoisasti yhteistä työporukkaa, silloin kun molemmat ruiskuvalu- ja puhallustuotanto olivat saman katon alla. Tuotantopalaverit saavat häneltä kiitosta, sillä silloin on hyvä tilaisuus tuoda esiin huomioita. Hän arvostaa avoimuutta ja asioista puhumista.

Aarno Sutinen koneen äärellä vuonna 2018.

Vuonna 2004 VMT:lle suunnittelijan töihin VMT:lle tuli Aarno Sutinen. Diplomi-insinööri sanoo viihtyneensä vuosien varrella hyvin VMT:llä. Vaikka moni asia onkin muuttunut ja kehittynyt pohtii Sutinen, että hänen työssään on yhä paljon samaa kuin aivan alussa.

– Sama suunnitteluohjelma pyörii, vaikkakin useasti päivitettynä, työkoneella ja tietokoneita uusittu moneen kertaan,” miettii Sutinen. Perusperiaatteet ovat yhä samat tekemisessä.

Sutisen mielestä sertifioidun laatujärjestelmän käyttöönotto sekä sukupolvenvaihdos ovat tuoneen selkeyttä toimintaan. Laatujärjestelmän myötä Sutisesta tuli myös laatupäällikkö ja hän suunnittelijan työnsä ohella vastaakin valmistettavien tuotteiden laadusta.

Perheyrittäjyyden hän kokee tuovan tekemiseen hyvää joustavuutta, kun viestintä VMT:n sisällä on mutkatonta.

Joulukuun alussa palkitsimme konkarimme merkittävistä työurista VMT:n palveluksessa Kauppakamarin ansiomerkeillä. Aile Liivet ja Aarno Sutinen saivat 15 vuoden ansiomerkin, Timo Nieminen 20 vuoden ansiomerkin ja Kari Letonmäelle ojensimme ansiomerkin 25 vuodesta.

Myös VMT:n perustaja Olavi Mäkinen palkittiin Yrittäjäristin timanttiristillä 50 vuoden taipaleesta yrittäjänä sekä hänen puolisonsa Tarja Mäkinen timanttiristillä 30 vuoden yrittäjätoiminnassa.

Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.