Formsprutning – måttnoggranna tekniska plastprodukter

VMT Plastic tillhandahåller mångsidiga plastlösningar med hjälp av formsprutning. Bakom den kostnadseffektiva produktionen ligger VMT Plastics automatiserade formsprutningsproduktion som kompletteras av våra okomplicerade monterings- och lagertjänster. Läs om vår formsprutningstjänst – vi hjälper gärna!

Agil formsprutningskompetens

Formsprutning eller sprutpressning är den vanligaste tillverkningsmetoden för plastprodukter: önskad plastråvara sprutas in i en form. Processen möjliggör en snabb och exakt produktion av många typer av plastprodukter inom olika industribranscher. Formen på en formsprutad produkt kan i praktiken väljas fritt inom ramen för formtekniken. Formsprutning lämpar sig bäst för serier på över tusen exemplar.

I designen av en ny plastprodukt tar vi alltid hänsyn till möjligheterna och begränsningarna hos formsprutningsmetoden och plastråvaran. Vi säkerställer plastprodukternas höga kvalitet genom att satsa på en proffsigt tillverkad formsprutningsform. Tack vare företagets expertis och maskinpark kan vi snabbt i vår egen formverkstad göra de formändringar, underhållsåtgärder och reparationer som behövs. Alltefter dina behov kan vi också ansvara för olika monteringsmoment och nödvändiga anskaffningar i anslutning till monteringen av delar.

Alltid proffsig formsprutning

VMT Plastics gedigna kunnande inom designen av formsprutade produkter och inom produktutveckling säkerställer att din plastprodukt alltid tillverkas kostnadseffektivt genom finländskt arbete.

Hos oss får du

 • gedigen råvaruexpertis – vi använder nästan alla tekniska plastmaterial
 • skräddarsydda plastproduktlösningar
 • produktdesign- och modelleringstjänster
 • automatiserad och kostnadseffektiv formsprutningsproduktion
 • anskaffning och montering av delar – färdiga plastprodukthelheter
 • det bredaste urvalet av återvunna material för din produkt
 • effektivitet, kvalitet och miljötänk i plastproduktionen.

Större produktpartier med formsprutning

Vi förstår att vare sig den aktuella plastprodukten vad gäller storlek eller produktparti är stor eller liten så är den betydelsefull för din företagsverksamhet. Formsprutningsmetoden lämpar sig för produktpartier som tillverkas i allt från några tusen till tiotusentals exemplar. Vår maskinpark omfattar allt från små formsprutningsmaskiner på 20 ton till större maskiner på upp till 700 ton – och naturligtvis allt där emellan.

De minsta plastdelarna vi tillverkar väger några gram och de största cirka 2,5 kilo. Vi använder oss av ett brett urval tekniska plastråvaror, av vilka de vanligaste är polyeten (HDPE), polypropen (PP), polyamid (PA) dvs nylon, ABS, PBT och POM samt en majoritet av dessa exempelvis glasförstärkta.

Storleksklassen på de produkter vi tillverkar varierar mellan några centimeter och en halv meter. De största produkterna vi tillverkar genom formsprutning är drygt 50 centimeter gånger 50 centimeter, men beroende på designen tillverkar vi också en meter långa smalare formsprutade delar.

Satsningar på ansvar och automation

VMT Plastic har investerat i nya toppkvalitativa anläggningar med automation, och till exempel mängden spill har vi lyckats minska till ett minimum.

Vi vidareutvecklar produktionen ytterligare och tack vare investeringarna

 • förbättras energiekonomin
 • förbättras kostnadseffektiviteten
 • ger den robotassisterade produktionen kostnadsbesparingar
 • möjliggör tillverkningen av större produkter nya produkttillämpningar
 • kan vi ta fram tekniska plastlösningar för speciella omständigheter.

Vår kundnöjdhet bygger på erfarna experter och en automatiserad produktion, vilket säkerställer produkter av hög kvalitet och god leveranssäkerhet.

Pålitlig råvaruexpertis

VMT Plastic känner plastråvarorna som sina egna fickor. Därför hjälper vi gärna till i valet av plastråvara. Vi berättar öppet om skillnaderna mellan olika råvaror och hur dessa påverkar exempelvis tillverkningspris och tillverkningshastighet. Vi gör det också möjligt att använda återvunnet material på ett ansvarsfullt sätt i formsprutade produkter.

VMT Plastics mest använda plastråvaror

Polyeten och polypropen är de vanligaste råvarorna, men som en agil aktör kan vi vid behov även ta oss an mer sällsynta råvaror. Tveka inte att be om mer information om råvarorna och deras möjligheter.

 • HDPE dvs polyeten
 • PP dvs polypropen
 • PA dvs polyamid
 • ABS
 • PBT
 • POM
 • TPE
 • TPU
 • PS

Plast är en mångsidig råvara. Utöver olika plastblandningar kan man vid behov använda råvaror som innehåller glasfiber. Med hjälp av formsprutning, rätt design och exempelvis glasfiberförstärkt polyamid kan man tillverka mycket hårda och styva produkter. VMT Plastic är en toppexpert inom återvunnen råvara – så långt möjligt utnyttjar vi återvunna råvaror också i formsprutningsproduktionen.

Produktutveckling för ditt företags bästa

Vår styrka ligger i designkompetens och i förmågan att se på befintliga produkter med nya ögon. Vi eftersträvar nya möjligheter för och nya perspektiv på designen av en komponent för att reducera kostnaderna och strömlinjeforma tillverkningen. Redan en liten ändring i designen kan bidra till att minska mängden råvara, vilket också minskar koldioxidavtrycket för din slutprodukt.

Samarbete inom produktutveckling kräver lite tid av kunden, men är värt besväret. Vi inleder produktutvecklingsarbetet med att tillsammans gå igenom villkoren för design och storlek samt produktens användningsändamål och användningsförhållanden. I bästa fall får du i gengäld en produkt med lägre vikt, bättre design och lägre kostnader.

 

VMT plastspecialister är alltid redo för att hitta bästa plastlösningar till er.
Kontakt gärna oss direkt.