OEE:n käyttöönotto nostaa Lean-toimintamme seuraavalle tasolle

Kehittäminen ja tuotantomme virtaviivaistaminen ovat olleet kantavia teemoja toiminnassamme viimeisten vuosien aikana. Erilaiset järjestelmien ja Lean-ajattelun hyödyntäminen ovat auttaneet selkeyttämään prosessejamme, mikä vaikuttaa suoraan niin sisäiseen työskentelyyn kuin myös asiakkaidemme saamaan palveluun ja tuotteisiin.

Viimeisimpänä projektinamme otimme käyttöön koneidemme tehokkuuden seurantajärjestelmän (OEE), joka on ollut nyt käytössä viime syksystä lähtien. ”Seuraamme tällä hetkellä järjestelmän kautta puhallusmuovikoneita, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä hyötyihin, joita olemme uudistuksen myötä saavuttaneet”, kertoo projektia luotsannut tuotantopäällikkö Erkki-Jussi Lahtinen.

 

Tarkkaa tietoa, tehokkuutta ja kilpailukykyä

Novotek Oy:ltä tilattu seurantajärjestelmä on tuonut runsaasti etuja mukanaan. ”Musta tuntuu” -ajattelu on vaihtunut faktaan pohjautuvaan tietoon: pystymme tarkasti seuraamaan mitä koneissamme tapahtuu, miten paljon muovikappaleita valmistamme tietyllä aikajänteellä ja virheiden sattuessa tiedämme tarkalleen, missä kohtaa ne ovat tapahtuneet. Järjestelmän asennus sujui vaivattomasti ja työntekijämme ovat omaksuneet järjestelmän käytön nopeasti.

”Koko tuotantoprosessi ja sen tuottavuus on tarkasti seurattavissa, ja ajon aikana pystymme nopeasti reagoimaan mahdollisiin ongelmiin, jolloin aikahäviöt jäävät minimiin”, Lahtinen selostaa ja jatkaa: ”Tämä on tuotannonkehitykselle- ja ohjaukselle tärkeä, nykypäivän standardien mukainen työväline, joka tukee erinomaisesti Lean-toimintaamme.”

Järjestelmän käyttöönotto on tuonut mukanaan myös kilpailukykyä. Tarkempi analysointi ja pullonkaulojen tunnistaminen on vähentänyt hävikkiä sekä mahdollistanut kilpailukykyisemmän hinnoittelun, toimitusajan ja toimitusvarmuuden tarjoamisen asiakkaalle. ”Toimintamme kehittäminen, riippumatta osa-alueesta, vaikuttaa aina positiivisesti myös asiakkaittemme tyytyväisyyteen”, Lahtinen täsmentää.

 

Kehitystyö jatkuva osa arkea

OEE-järjestelmän lisäksi olemme viime vuosien aikana uudistaneet muun muassa kierrätysmateriaaleja hyödyntävän raaka-aineiden syöttöjärjestelmän ja koneiden huoltojärjestelmän. ”Tällä hetkellä olemme keskittyneet varastointijärjestelmän (ERP) laajempaan käyttöönottoon, jonka myötä varastomme seuranta tulee kohentumaan huomattavasti.”

 

Lahtisen mukaan tiedossa on projekteja jo seuraavillekin vuosille: ”Vaikka paljon olemmekin jo saaneet aikaan, niin kyllä mielenkiintoisia kehityskohteita vielä löytyy.” Tiedossa on ainakin ruiskuvalupuolella koneiden siirto isompaan tilaan, mikä kohentaa sisälogistiikkaa huomattavasti. Samalla hallien visuaalisuutta ja viihtyisyyttä pyritään parantamaan ja yhtenäistämään. OEE-järjestelmä tullaan myös laajentamaan ruiskuvalukoneiden seurantaan. ”Meillä löytyy paljon hyviä ideoita, mutta tavoitteenamme on saattaa yksi projekti kerrallaan kunniakkaasti maaliin,” Lahtinen summaa.

 

Haluatko kuulla lisää toiminnastamme? Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Jaa juttu:

Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.