Mitä tapahtuu kun teollisuusyritykseen tulee luovan alan työntekijä?

Rekrytarina

Mitä tapahtuu kun teollisuusyritykseen tulee luovan alan työntekijä?

Aloitin VMT:n markkinoinnissa ilman mitään ennakkotietoja alasta. Yrityksen markkinointi oli hoitunut aikaisemmin johdon muiden töiden ohella. Nyt otin markkinointia haltuun pala palalta.
Tahtotila markkinoinnin tekemiselle oli olemassa ja johdossa nähtiin sen merkitys kasvuun. Toimenpiteetkin olivat jo käynnissä kun astuin remmiin mukaan. Verkkosivu-uudistus ja kokonaisvaltainen ilmeen uudistaminen olivat hyvässä vauhdissa.
Tahtotilan luonnissa auttoi VMT:n rohkea mukaan lähtö Pirkanmaan Markkinointikiihdyttämö kasvuohjelmaan, jossa yritykset opettelevat yhdessä osaajan kanssa kasvumarkkinointia. Kasvuohjelman tavoitteena oli mätsätä osaaja ja yritys ja luoda työpaikka osaajalle ja tehokasta kasvumarkkinointia yritykselle.
Selkeä lähtökohta oli löytää uusi asiakaslähtöinen ote viestintään. Sen toteuttaminen omassa arjessa voi olla aluksi haastavaa. Omat prosessit ja arki vievät mennessään, ettei laatikon ulkopuolinen ajattelu aina luonnistu kiireessä.
Jokainen yritys oikeutetusti ajattelee omia toimintojaan. Jotta saadaan asiakaslähtöisyys mukaan tekemiseen pitää osata asettua asiakkaan saappaisiin.
Asiakasta kiinnostaa myös oikeutetusti vain omat toiminnot eli se, että hän saa mitä haluaa ja oikeaan aikaan. Miten kerrotaan omista toiminnoista siten, että se puhuttelee asiakasta? Tässä omat vahvuuteni havaita yksityiskohtia ja muodostaa niistä uusia näkökulmia viesteihin osoittautui arvokkaaksi.
Uutena ja luovana ihmisenä toin uuden näkökulman sekä sisäiseen viestintään että asiakasviestintään. Sekoitin pakkaa ja ajattelua. Tarjoilin viestintään enemmän ihmistä ja vähemmän tekniikkaa. Tämä näkyi sekä sosiaalisen median tykkäyksinä, että asiakkaiden kiinnostuksena. Tästä on hyvä jatkaa syksyllä.
Anna Häyrynen
Kirjoittaja mätsäsi teollisuusyrityksen kanssa ja jatkaa VMT:n markkinointipäällikkönä.
Muoviteollisuuden asiantuntijat ovat aina käytettävissäsi.
Ota rohkeasti yhteyttä.